Hur går en praktisk tentamen till?

På fysioterapeutprogrammet har vi praktiska tentor i fysioterapikurserna, detta är något som oftast är väldigt nytt för oss studenter och något som kan kännas väldigt nervöst för studenterna ifråga. I och med detta så har jag då tänkt att berätta för er hur en praktisk examination brukar gå till på fysioterapeutprogrammet på KI.

Som jag sa så är det just fysioterapikurserna som examineras praktiskt. Det som testas är såklart det som ni gått igenom i kursen. I fysioterapi 1 är det exempelvis olika former av undersökningar, kliniska tester och inspektioner som testas, i fysioterapi 3 är det exempelvis behandlingar samt teoretiska kunskaper kring andning, neurologi m.m. som testas, men information om vad som examineras får ni såklart av era lärare.

Nu till examinationen i sig. Oftast så examineras man i grupper om 3 eller 4. Alla samlas först i ett klassrum där man får ett individuellt papper där frågorna som du skall besvara/utföra står. Du får då en viss tid på dig, ca 20 min på dig att skriva ner på pappret huruvida du skall utföra det som du blivit tilldelad, här kan du även börja förbereda i huvudet hur du skall utföra allting. Sedan så utför ni det ni ska på någon i er tentagrupp, detta brukar ta ungefär 10 minuter per person. Efter att alla i gruppen fått svara/utföra sina uppgifter så får man feedback från läraren och sitt betyg på plats alternativt att man får ett mail om betyget senare samma dag eller på kvällen.

En praktisk examination kan vara nervös, därför är det viktigt att man tränar mycket inför dessa. Mitt tips är att träna på den träningstid som är avsatt för just träning inför tentamen. Som lärarna alltid säger så märker man tydligt vilka som verkligen utnyttjat träningstiden på bästa sätt! Lycka till!

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s