Vilken kurslitteratur ska jag köpa?

Det är ofta väldigt många som skickar mail och frågar mig om vad man ska köpa för kurslitteratur inför termin 1. Mitt svar brukar oftast vara: vänta med kurslitteraturen tills du börjar skolan!

Helt ärligt så tycker jag att det är helt onödigt att stressa när det kommer till kurslitteraturen. När du väl börjar termin 1 så går du ca 1,5 veckor utan att du behöver någon kurslitteratur alls. Så vänta tills de första veckorna i skolan, på kollot kommer de tipsa er om de bästa böckerna inför termin 1.

Vad gör man när det är otroligt många böcker som lärarna tipsar om? Ibland kan listorna med kurslitteratur vara väldigt långa och innehålla ca 10-15 olika böcker, något som vi studenter verkligen inte vill köpa när studentekonomin ser ut som den gör. Mitt tips är att först och främst fråga läraren/kursledaren om vilka böcker som är mest relevanta, förhoppningsvis kan de guida dig lite genom detta hav av kurslitteratur.

Tips nummer två är att du frågar runt bland äldrekursare, klasskamrater m.m. för att höra deras åsikter kring kurslitteratur. De som brukar har mest koll är ju faktiskt eleverna själva. Dessutom kan man köpa begagnad kurslitteratur av äldrekursarna, detta till ett mycket bättre pris.

Nedan kommer jag rada upp de böcker som JAG anser är allra viktigast att införskaffa under termin 1:

  • Fysiologi – Lännergren
  • Muskler, anatomi och funktion – Marcus Eng
  • Orthopedic physical assessment – Magee (inte livsnödvändig i termin 1 om du går på alla fysioterapilektioner, dock användbar genom hela utbildningen och sedan inom ditt framtida jobb)
  • Atlas of anatomy (latin) – Bland den viktigaste att ha, du kanske inte använder den supermycket, men den är helt fantastisk att ha för att kolla upp de där konstiga knölarna på femur som du inte minns.

 

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s