Kursen medicinska ämnen

I termin 3 på fysioterapeutprogrammet så läser man en kurs som heter Medicinska ämnen, en riktigt tuff och tidskrävande kurs enligt många. Den är upplagd så att man först har en deltenta i neurologi och sedan en tenta på resterande områden som bl.a kirurgi, ortopedi m.m. Vi hade neurologitentan för någon vecka sedan och jag blev godkänd på den vilket känns oerhört lättande då jag anser att denna kurs är riktigt jobbig.

Den tid jag lägger på att plugga till tentan i denna kursen är betydligt mer än vad den varit i de tidigare kurserna. Nu sitter jag i princip flera timmar varje dag och pluggar på föreläsningarna, något som jag kanske inte är så van vid i nuläget då den senaste kursen vi hade nästan enbart var praktisk.

Ett tips dock är att alltid sätta sig på eftermiddagen och sammanfatta de föreläsningar som du haft under dagen, detta underlättar lärandet otroligt mycket enligt min mening samt ger en repetition från dagen.

Nu sitter jag på ett lugnt Espresso House och pluggar in de föreläsningarna som jag missade förra veckan i skolan.. Förhoppningsvis ska något gå in i huvudet i alla fall, haha. Ha en trevlig lördag mina vänner!

fullsizerender-5

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s