Hur du motverkar din trötthet

Första dagarna avklarade på KI? Känner du hur tröttheten kommer krypandes varenda dag? Well, I’ve been there och jag vet exakt hur trött man är när man kommer hem efter de allra första dagarna på universitetet. Därför har jag några tips till dig hur du motverkar din trötthet:

  • SOV BRA! Se till att få en god nattsömn, gå och lägg dig i tid! Kom på sätt som får dig att somna lätt, för mig är det att lyssna på podcasts, då kan jag somna på fem minuter.
  • Ta en promenad, frisk luft får dig alltid att bli piggare och får ofta dig att känna dig fräschare.
  • Ät bra mat! Det är helt sant, din energi och din trötthet kopplas ofta ihop med mat. Äter du dålig mat i form av godis, snacks och bakelser så kommer du automatiskt bli tröttare i längden. Visst, du kanske får en fantastisk energi som håller i 20 minuter, men vad händer sen? Satsa på rätt mat i form av långsamma kolhydrater!
  • Tillåt dig själv att ta powernaps, men se till att du inte sover i mer än 20-30 minuter!! Sover du längre än detta så ger det oftast en motsatt effekt, man får ofta en känsla av huvudvärk och slöhet.

20129202219148860825682_sbig

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s