Vad blir det för mat pt. 2

Jag blev inspirerad av inlägget som Linnea skrev så jag tänkte att även jag ska ge mina tips på vad man kan laga för mat och vad man kan göra för att hålla nere matkostnaderna i månaden.

  • Först och främst har jag samma tips som Linnea, bli medlem hos olika matkedjor, så som ICA Student, Coop m.m. för att då bli informerad om erbjudanden m.m. I och med ett medlemskap finns det pengar att spara då man ofta får information om erbjudanden och prisnedsättningar på varor.
  • Handla på matsmart.se, där finns det oerhört många varor till ett mycket lägre pris, se till att handla mycket på en gång så du slipper onödiga fraktkostnader.
  • Nu kommer veganen fram i mig: men ät mindre kött!! Är det något som drar iväg i kostnader så är det konsumtionen av kött. Byt ut minst en till två dagar i veckan till köttfria dagar, då lär du spara in pengar. Satsa istället på att äta baljväxter, så som bönor eller linser!
  • Försök att alltid ha med dig en frukt eller liknande i väskan för att undvika att köpa något på pressbyrån eller 7eleven när hungern kommer sådär snabbt och oväntat som den gör ibland. Jag ser till att alltid ha med mig en energibar och en frukt i väskan för att undvika dessa köp.
  • Sist men inte minst: UNNA DIG! Tillåt dig själv att köpa mat ute, gå på restaurang, köp en macka från subway, ibland ska man verkligen unna sig köpt mat och inte tänka så mycket på att det är lite dyrare att äta ute. Det är okej att lägga lite extra pengar på mat!
This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s