Sommarabstinens

Det är nog inte bara jag som har svårt att hitta tillbaka till vardagen efter en lång sommar. Hur ska man kunna hitta tillbaks till plugget, kunna ställa sommarvanorna/-minnena på hyllan och behålla humöret samt motivationen uppe genom hela hösten?

  • Ge dig själv tillräckligt med tid (några dagar), innan skolan startar, att leva enligt din ordinarie dygnsrytm. Ät, träna, sov vid rimliga tider.
  • Har du lite över från lön så kan du ju unna dig med att köpa in nya höstkläder.
  • Sätt upp mål för denna termin. T.ex: prova på en ny sport, läs x antal böcker, gå med i en förening osv.
  • Planera in aktiviteter med vänner, gå på kåraktiviteterna i början av terminen, umgås med människor! Speciellt när det nu blir mörkare och mörkare är det desto viktigare att ta sig ut.
  • Blicka framåt till nästa roliga event/högtid etc.
  • Ha inte så höga krav på dig själv i början. Det kan ta tid innan man kommer in i pluggandet igen. Och det speciellt om man är ny på universitetet.

 

This entry was posted in Läkarprogrammet by linnealin. Bookmark the permalink.

About linnealin

Hejsan! Kul att du har vägarna förbi min blogg! Mitt namn är Linnea, just nu T5:a på läkarprogrammet. Jag är en 21 år gammal, uppväxt i Linköping och är en av KI:s studentbloggare. Hösten 2015 tog jag med mitt pick och pack till huvudstaden och påbörjade studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna hjälpa människor och fascineras ännu mer kring människokroppen. Annars då? Har ett genuint intresse för musik och tillägnar min lediga tid åt att gå på konserter på Stockholms konserthus, klinga på mitt piano och spela lite fiol. På bloggen kommer du få följa mig genom min tid här på KI, med alltifrån studentaktiviteter och pluggtips till sushibilder och tankar kring livet. Vid frågor och funderingar når ni mig alltid via bloggen eller e-post: linnea.lin@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s