Förberedelser inför skolstart

Snart är augusti månad här, detta betyder för en hel del att det är skolan som drar igång igen. Kanske har du precis tagit studenten och bara haft två månaders uppehåll från skolan, medan några av er kanske inte gått i skolan på flera år och ska nu sätta er i skolbänken igen. Så vad kan man egentligen göra för att vara väl förberedd för att börja skolan?

  • Förbered dig med att köpa block, pennor, sudd och liknande för att vara riktigt förberedd inför skolstarten.
  • VÄNTA med kurslitteratur. Kanske är du väldigt noga med att vara så förberedd att du vill köpa kurslitteratur redan innan du börjar skolan, men min rekommendation är att vänta tills du börjat och fått höra från andra elever vad som rekommenderas.
  • Gå med i de olika facebookgrupper, exempelvis din egen klassgrupp (som du förmodligen lär hitta någonstans om du söker på Fysioterpeuter HT16 eller liknande. Du bör även gå med i Fysios – Köp och sälj, här kan du köpa gammal kurslitteratur från äldre elever, till ett betydligt bättre pris.
  • När den första skoldagen börjar närma sig så är det dags att kolla upp resvägen hur du tar dig till Aula Medica. Det kan kännas skönt att vara redo så man inte behöver stressa första dagen och kanske komma försent. Så kolla upp din resväg till skolan i tid.
  • Sov bra natten innan första dagen! Första skoldagen innehåller väldigt mycket information så det är viktigt att man är skarp i sinnet.

Stort lycka till på er nya skola och välkomna till KI!

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s