Förberedelser inför läkarprogrammet

Nu när det första antagningsbeskedet kommit är det läge att komma med lite tips för hur ni redan nu kan förbereda er inför läkarprogrammet. Men först, stort grattis till er som blivit antagna i det första urvalet! Hoppas ni är nöjda och stolta! Till er som är reserver: det är inte kört ännu, håll ut tills urval 2, om ni inte redan nu blivit antagna till något annat av era val och är nöjda med det. 😊

Om ni har tid, kan ni göra följande:

  • Gå med i olika Facebook-grupper relaterade till lärosätet(t.ex. KI-läkarstudenter, KI-students, Medicinska Föreningen i Stockholm)
  • Hitta din nya klassgrupp på FB. Den brukar länkas i något av forumen på läkarstudent.se, och lär heta något i stil med ‘KI läkarprogrammet HT16’. Här publiceras, innan starten, lite info om kollot och diverse annat, som också mejlas ut till er.
  • Läs om läkarstudierna vid de olika lärosätena på forumen hos läkarstudent.se, men ta allt med en nypa salt
  • Repetera biokemin från gymnasiet
  • Läs om den första kursen DFM1
  • Skaffa medlemskap hos Medicinska Föreningen. Kostar 370kr/läsår eller 195kr/termin. Det möjliggör för dig att fortsätta samla ködagar i bostadskön på SSSB, efter att du uppnått 90 ködagar. Men medlemskapet ger också en del rabatter.

Här kan ni läsa mer om informationen till alla er nyantagna på KI.

This entry was posted in Läkarprogrammet by linnealin. Bookmark the permalink.

About linnealin

Hejsan! Kul att du har vägarna förbi min blogg! Mitt namn är Linnea, just nu T5:a på läkarprogrammet. Jag är en 21 år gammal, uppväxt i Linköping och är en av KI:s studentbloggare. Hösten 2015 tog jag med mitt pick och pack till huvudstaden och påbörjade studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna hjälpa människor och fascineras ännu mer kring människokroppen. Annars då? Har ett genuint intresse för musik och tillägnar min lediga tid åt att gå på konserter på Stockholms konserthus, klinga på mitt piano och spela lite fiol. På bloggen kommer du få följa mig genom min tid här på KI, med alltifrån studentaktiviteter och pluggtips till sushibilder och tankar kring livet. Vid frågor och funderingar når ni mig alltid via bloggen eller e-post: linnea.lin@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s