Vad ska jag göra om jag kommer in?

Snart kommer antagningsbeskeden trilla in på din mail och då är det dags att börja förbereda sig inför hösten och allt vad det innebär. I och med att du blir antagen på KI så kommer du få en väldigt bra checklista mejlad till dig där det står exakt vad du bör göra när du blivit antagen, du kan även läsa mer om detta här!

Det viktigaste samt det första som du bör göra är att försäkra dig om att du tackar JA till din anmälan om du fortfarande är intresserad av att börja läsa på den utbildning du blivit antagen till. Därefter är det dags att börja leta boende, ställ dig i Stockholms bostadskö samt i Huges bostadskö och även SSSB’s bostadskö då det är möjligt. För att ha möjlighet att ställa sig i bostadskö hos SSSB krävs det att du är kårmedlem, något du inte kan bli förrän vid terminsstart, därav får du vänta med just den bostadskön.

Sedan är det dags att börja förbereda sig psykiskt för att börja studera på universitet. En del flyttar till en helt ny stad och lämnar allt bakom sig, något som faktiskt är väldigt krävande. Huruvida man kan förbereda sig psykiskt tänker jag ägna ett helt inlägg åt lite senare under juni.

Hoppas på att ni får bra besked nu i juni, och skulle det inte vara så att du kommer in på första antagen, då är det inte omöjligt att du kommer in som reserv! Så ge inte upp i första taget! Stort lycka till!

// Olivia

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s