Västkusten


Tog en snabb tur ner till Göteborg såhär tre dagar innan tentan. Det blev en välbehövlig paus från både Stockholm och plugget. Sist jag var i Göteborg var faktiskt för hela tolv år sedan, men nu när jag har en del vänner som bor och studerar här, kommer jag säkert få fler chanser att åka hit. Det är en helt underbar stad, på ett helt annat sätt än Stockholm. Det finns något slags lugn över staden, trots att den är relativt stor.

Varför jag åkte ner hit denna gång, var främst pga att jag skulle träffa två vänner som nu studerar på HSM (Högskolan för scen och musik). Vi har nämligen bildat en tillfällig trio (mig som pianist, en flöjtist och en cellist) för sommaren och övar därför nu på vår repertoar som ska framföras. Vi ska bland annat spela Gauberts Trois aquarelles. Är så taggad och det kommer låta så bra!

Mellan repen tog vi en myslunch ute i en super vacker park precis utanför HSM. Vädret var på topp, hela parken blommade och allt var bara så perfekt. Efter repen, strosade jag runt i Göteborg på upptäcktsfärd, för att sedan träffa två av mina gamla gymnasievänner, varav den ena pluggar till arkitekt på Chalmers och den andra till gymnasielärare på Göteborgs universitet. Trots att vi inte träffats sedan i december, var det så lätt att ta vid från där vi var sist. Och detta tycker jag är så otroligt viktigt sinsemellan vänner; att man kan vara separerade från varandra under en längre tid, och därefter återuppta relationen utan att det känns konstigt.

This entry was posted in Läkarprogrammet, T2 by linnealin. Bookmark the permalink.

About linnealin

Hejsan! Kul att du har vägarna förbi min blogg! Mitt namn är Linnea, just nu T5:a på läkarprogrammet. Jag är en 21 år gammal, uppväxt i Linköping och är en av KI:s studentbloggare. Hösten 2015 tog jag med mitt pick och pack till huvudstaden och påbörjade studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna hjälpa människor och fascineras ännu mer kring människokroppen. Annars då? Har ett genuint intresse för musik och tillägnar min lediga tid åt att gå på konserter på Stockholms konserthus, klinga på mitt piano och spela lite fiol. På bloggen kommer du få följa mig genom min tid här på KI, med alltifrån studentaktiviteter och pluggtips till sushibilder och tankar kring livet. Vid frågor och funderingar når ni mig alltid via bloggen eller e-post: linnea.lin@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s