Frågor och svar

Jag har samlat ihop lite frågor som jag fått under några veckors tid och hade tänkt att besvara dem i ett inlägg så att det blir möjligt för alla att se svaren från dem!

Ges utbildningen på svenska eller engelska?
Utbildningen ges på svenska, men självfallet är det många ord och begrepp som skall läras in på latin då vi inom vården måste tala med ett internationellt språk så att vårdpersonal sinsemellan förstår.

Vad är för och nackdelar med att studera i Stockholm?
För mig så är den största fördelen att jag får möjligheten att arbeta med musiken samtidigt som jag studerar. Stockholm tycker även jag är en fantastiskt fin och underbar stad som har mycket möjligheter, både när det kommer till framtida arbeten samt nöjesliv som man kan ta del av under sina studieår.

Nackdelarna dock enligt min mening är att det är så oerhört svårt att få bostad i Stockholm till ett rimligt pris. Antingen så får man köpa sig en lägenhet, vara inneboende, hitta någon annons på blocket eller ställa sig i kö till studentbostäder och då få vänta i 1-3 år för att ens få en studentbostad. Så hela boendesituationen är en stor nackdel med Stockholm. Sedan är inte studentlivet i Stockholm helt fantastiskt heller, det kommer inte på ett naturligt sätt som i andra studentstäder, men självfallet är detta individuellt såklart.

Vad var det som först fick dig att bli intresserad av yrket?
I och med att jag har varit intresserad av att TITTA på fotboll sedan jag var i trettonårsåldern så har en av mina drömmar alltid varit att på något vis få arbeta inom fotbollsbranschen. Jag började direkt kolla runt på arbeten som finns tillgängliga och hittade då en del, så som ekonomiansvarig, lagläkare, marknadsföringschef osv men till slut stötte jag på fysioterapeut och kände direkt att yrket intresserade mig. Jag intresserar mig mycket för träning och hälsa och hur fysisk aktivitet kan förhindra skador, vilket gjorde att jag valde utbildningen.

Du skrev att du kände dig väldigt pressad och stressad i något inlägg, var det skolan som var för mycket, och hur hanterar du det?
Ja jag kände mig (och känner samma känsla stundtals nu också) stressad och det är såklart riktigt jobbigt. Egentligen var det inte bara skolan som bidrog till min psykiskt dåliga hälsa, utan det var väl att jag tog på mig så oerhört mycket på en och samma gång och trodde att jag kunde vara en superwoman och kunna satsa 110% på allting, vilket såklart inte gick. Så det var inte bara skolan som bidrog till stressen utan allt egentligen. Hur jag hanterade det? Hmm, alltså jag hanterar inte sådant så bra egentligen, jag brukar köra på utan att känna efter tills jag helt plötsligt inte orkar mer, MEN det ska man inte göra! Denna gången valde jag att faktiskt pausa, stanna upp och reflektera över allt. Jag insåg att det inte var hållbart. Så det jag gjorde var att faktiskt åka hem i en vecka och bara ta det 100% lugnt och enbart göra det jag tyckte var roligt, inte en tanke ägnades åt det som vanligtvis ger mig ångest eller liknande känslor.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

2 thoughts on “Frågor och svar

  1. Hejsan! Jag har sökt till hösten. Undrar om några kurser på engelska? Min engelska är dammig 😉 Tack för att du delar utbildningen! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s