Oslo 

Gjorde en kort visit hos en av mina bästa vänner, Linda, som studerar på musikhögskolan i Oslo. Det är verkligen helt underbart att återförenas med sina nära vänner och kunna pratas vid på ett djupare plan, speciellt när man ses så sällan och bor så långt från varandra. Efter två dagar i Norge sitter jag nu åter på tåget hem till Stockholm, med nya underbara minnen och ny energi som förhoppningsvis räcker ett bra tag.

Imorgon tar jag tag i plugget inför vår stationsexamination om nån vecka som kommer handla om anatomi och histologi. Vi tänkte vara ett gäng som förhör varandra på framför allt histologidelen, då många tycker den är svårast.

Stationsexamen är alltså en slags examinationsform som är väldigt vanlig på läkarprogrammet, och det ju längre fram i utbildningen man kommer. Den vi har om någon vecka, innebär att varje student får en egen provstarttid, jag har t.ex. kl.14:03. Man kommer därefter får besvara anatomifrågor i olika rum, där man får 3 min per fråga. Vad gäller histologidelen så ska man identifiera strukturer/organ under mikroskop, också under samma tidsbegränsning, där varje mikroskop har ett eget preparat/bild.

Hoppas för övrigt ni haft en fin påsk och får ett fint avslut på ert påsklov (för er som nu har det)! 🙂

    

 

This entry was posted in Läkarprogrammet, T2 by linnealin. Bookmark the permalink.

About linnealin

Hejsan! Kul att du har vägarna förbi min blogg! Mitt namn är Linnea, just nu T5:a på läkarprogrammet. Jag är en 21 år gammal, uppväxt i Linköping och är en av KI:s studentbloggare. Hösten 2015 tog jag med mitt pick och pack till huvudstaden och påbörjade studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna hjälpa människor och fascineras ännu mer kring människokroppen. Annars då? Har ett genuint intresse för musik och tillägnar min lediga tid åt att gå på konserter på Stockholms konserthus, klinga på mitt piano och spela lite fiol. På bloggen kommer du få följa mig genom min tid här på KI, med alltifrån studentaktiviteter och pluggtips till sushibilder och tankar kring livet. Vid frågor och funderingar når ni mig alltid via bloggen eller e-post: linnea.lin@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s