Jazz och nallarFullspäckat schema och uttalad sömnbrist (behöver mina 8h/dygn) på sistone. Men försöker hitta tillbaka till en fungerande dygnsrytm.

Mycket har hänt utanför skolan som jag inte hunnit skriva om ännu. Har t.ex. börjat extraknäcka som mattecoach och ska även börja extrajobba sporadiskt som vårdbiträde på äldreboende. Skrev upp mig som buddy för två utbytesstudenter; en från Taiwan och en från Hongkong. KI har alltså ett buddy-system i samarbete med Global Friends, där utbytesstudenter kan få en egen kontaktperson/buddy som hjälper hen under hens tid här (besvara frågor, umgås, vara allmänt stöd).  Ena av mina anlände för några veckor sedan, en supertrevlig tandläkarstudent. Den andre kommer i april och är läkarstudent, men som är färdig med sin grundutbildning (annorlunda system i HongKong). Det ska bli så kul!

Efter jag kom tillbaks från Sundsvall förra veckan, deltog jag i en forskningsstudie som hölls av några psykologstudenter på KI. Det finns mängder med forskningsstudier som efterlyser försökspersoner här på KI och på andra universitet i Stockholm. Rekommenderar absolut att man någon gång deltar i en, inte nog med att man oftast får ersättning i form av biobiljett eller pengar, utan även för att man själv kan breda/fördjupa sina kunskaper inom vissa fält. På studentkanin.se annonseras en massa forskningsstudier runtom i Sverige.

I helgen var jag på två konserter, en med jazz- och en med klassisk musik där violinisten Janine Jansen spelade på. Blev positivt överraskad av hur bra jazzmusik är! Klassisk musik har ju annars varit mer hemmaplan för mig, men jisses vilken fantastisk jazzmusik det bjöds på. Återigen är en av de största fördelarna med Stockholm, det enormt stora utbudet av aktiviteter och kulturliv. Finns oändligt mycket att göra, som passar alla olika smaker.

Idag var det utryckning med Nallesjukhuset, där jag bl.a. var ansvarig. Bilder ser ni ovan. Vi var sju nalledoktorer som åkte till ett föräldrakooperativ i Sundbyberg. Barnen jag träffade var i 4-årsåldern och hade lite mindre koll på kroppen än de något äldre barnen jag mötte i höstas, men inte mindre underhållande blev det för det. Lärde mig att låtsastatueringar är inne bland barn numera.

Förresten, ni som läser mina inlägg, kom gärna med synpunkter om vad jag ska skriva om! Mer om läkarstudierna? Mer om KI? Mer om mitt liv utanför? Och fortsätt ställ fler frågor! 🙂

This entry was posted in Läkarprogrammet, T2 by linnealin. Bookmark the permalink.

About linnealin

Hejsan! Kul att du har vägarna förbi min blogg! Mitt namn är Linnea, just nu T5:a på läkarprogrammet. Jag är en 21 år gammal, uppväxt i Linköping och är en av KI:s studentbloggare. Hösten 2015 tog jag med mitt pick och pack till huvudstaden och påbörjade studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna hjälpa människor och fascineras ännu mer kring människokroppen. Annars då? Har ett genuint intresse för musik och tillägnar min lediga tid åt att gå på konserter på Stockholms konserthus, klinga på mitt piano och spela lite fiol. På bloggen kommer du få följa mig genom min tid här på KI, med alltifrån studentaktiviteter och pluggtips till sushibilder och tankar kring livet. Vid frågor och funderingar når ni mig alltid via bloggen eller e-post: linnea.lin@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s