Arbete utanför skolan

När man studerar så är det självfallet oerhört mycket som är skolrelaterat och det är många timmar som du spenderar i skolan och på skolarbeten. Frågan som många ställer sig själva är om de ska ha ett extrajobb vid sidan av skolan eller inte? Hinner man med det? Vad ska man arbeta med? Vad vill man arbeta med? Det finns många frågor som kan diskuteras men jag tänkte skriva ner lite av mina åsikter och mina tips.

Enligt mig så är det individuellt om man hinner ha ett arbete vid sidan av skolan eller inte! Detta beror på hur mycket tid och energi du är redo att lägga ner på ett arbete, hur mycket du måste plugga varje dag för att hänga med i det höga tempot i skolan samt hur mycket fritid du vill ha.

Jag kan tala utifrån mig själv. Jag själv arbetar på lördagar med att hålla i flera danspass för barn i åldrarna 3-12 år! Jag tycker att det är ett oerhört roligt och lärorikt extrajobb som ger mig bra erfarenhet men som tyvärr inte gör det värt då det är oerhört dåligt betalt och tar upp en hel lördag för mig samt förberedelser på fredag kväll. Jag som person har väldigt svårt för att plugga in saker och ting och det tar verkligen sin tid för mig att lära mig ny fakta osv. Därför krävs det mycket tid för mig om jag ska ha någon möjlighet att exempelvis komma ihåg och förstå var en muskel fäster, samt huruvida den muskelns kontraktion påverkar en rörelse osv. Därför kan jag tycka att ett extrajobb kan vara lite för mycket för just mig nu under första terminen då det är så mycket nytt som man ska ta in och lära sig.

Jag tycker dock att om du hittar ett jobb med bra lön samt bra arbetstider (flexibelt schema) så är det riktigt värt att arbeta vid sidan av skolan. Jag tror att många hinner med att arbeta utanför skolan om man inte har alltför mycket fritidsaktiviteter eller liknande vid sidan av skolan. Att få in de där extra pengarna i månaden som gör att du kanske kan lyxa till det med en fika/lunch på stan lite då och då eller riktigt god mat, är riktigt, riktigt värt!

Så mitt tips är väl att främst gå några veckor i skolan och se hur du klarar av det! Känner du att du hinner med ett extrajobb så ska du inte tveka på att söka! Känner du mer som mig dock att det är mycket som det är i skolan så bör du vänta ett tag med arbete, kanske gå en termin eller två för att finna en studieteknik som gör det möjligt att arbeta vid sidan om. Lycka till!

This entry was posted in Fysioterapeutprogrammet by oliviaeliasson. Bookmark the permalink.

About oliviaeliasson

Mitt namn är Olivia Eliasson, jag är en 21 årig tjej från Göteborg som går femte terminen på fysioterapeutprogrammet på Karolinska Institutet i Stockholm. Jag valde utbildningen då jag har ett oerhört stort intresse för människokroppen och dess funktioner. På min fritid sysslar jag mycket med musik, då jag sommaren 2013 blev signad av Roxy Recordings i Stockholm. Jag sysslar även mycket med mode, skönhet, dans och träning! Precis som en helt vanlig tonåring helt enkelt. I min blogg kommer ni få följa mig som student på KI, få information om programmet, skolan, kåren och självklart följa mitt liv utanför skolan! Har ni frågor till mig är det bara att skicka iväg ett mail till olivia.eliasson@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s