Från amphiox till T1:a

Förra lördagen var det dags för amphioxdagen och amphioxsittningen. Detta var alltså dagen då vi nya gick från att vara amphioxer (motsvarande n0lla) till officiella T1:or, under en ceremoni på amphioxsittningen.

Men först, amphioxdag, där vi i lag sprang runt staden och letade reda på äldrekursare i alla hörn och kanter, gav dem mutor, samtidigt som vi utförde olika uppgifter på stan. Allt detta för att samla på sig poäng och tävla mot de andra lagen.

20150912_112436163_iOS

Varje lag blev dessutom tilldelat ett tema. Vad fick vårt lag då? Jo, självklart det mest långsökta: “långsamt internet” (?????). Haha! Så vi modifierade om det till 90-talsnördar:

20150915_114057000_iOS

Sjukt fab, inte sant?

Efter amphioxdagen bar det snabbt av hemåt, för att göra sig i ordning inför kvällens amphioxsittning. Det skulle ju trots allt vara en finsittning, dvs. klädkod “kavaj”. Men eftersom vi inte riktigt var T1:or än, hade vi inte sittningen tillsammans med äldrekursarna och dessutom var det fortfarande plastbestick och papperstallrikar som gällde.

20150912_180035488_iOS

20150912_214830559_iOS

En lyckad sittning avslutades med ett lika lyckat eftersläpp, bortsett från när rökmaskinen var ur kontroll och brandlarmet utlöstes 😉

This entry was posted in Kår- och studentlivet, Läkarprogrammet, T1 by linnealin. Bookmark the permalink.

About linnealin

Hejsan! Kul att du har vägarna förbi min blogg! Mitt namn är Linnea, just nu T5:a på läkarprogrammet. Jag är en 21 år gammal, uppväxt i Linköping och är en av KI:s studentbloggare. Hösten 2015 tog jag med mitt pick och pack till huvudstaden och påbörjade studier på KI:s läkarprogram. Målet är att kunna hjälpa människor och fascineras ännu mer kring människokroppen. Annars då? Har ett genuint intresse för musik och tillägnar min lediga tid åt att gå på konserter på Stockholms konserthus, klinga på mitt piano och spela lite fiol. På bloggen kommer du få följa mig genom min tid här på KI, med alltifrån studentaktiviteter och pluggtips till sushibilder och tankar kring livet. Vid frågor och funderingar når ni mig alltid via bloggen eller e-post: linnea.lin@stud.ki.se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s